1 april

1 april, leuk hoor die intelligente quarantaine, nuttig om jezelf weer eens te leren kennen en het wat rustiger aan te doen, ouders die fulltime werken weer eens dagenlang met hun kinderen te confronteren en last but not least een totale omdraaiing van alle waarden te realiseren. Ver weg is ingeruild voor dichtbij. Globalisten geven idioot veel geld uit om ‘thuis’ te komen.
Beweging en mobiliteit zijn ingeruild voor ‘blijf op je plek’. Eén stap buiten de deur, een niesende buurman of een drukke supermarkt kan al fataal zijn.
Onderwijs en vooral de zorg worden na jarenlange bezuinigingen nu vitale branches genoemd, evenals de politie.
We hadden in dit land alles voor elkaar werd ons dit jaar verzekerd, maar nu bleek er dan toch van alles te missen: IC-bedden, beademingstoestellen, beschermingskleding, testmogelijkheden, mondkapjes en de inzichten van wetenschappers bleken per week nogal eens te switchen.
We werden ‘overvallen’, bleken te efficiënt onze gezondheidszorg te hebben geprivatiseerd. En onze beroemde vooruitziende blik was even een tijdje vertroebeld.
De deskundigen die nu ons iedere avond uitleggen hoe het zit, hadden een virus niet zien aankomen, in tegenstelling tot Taiwan.
En last but not least: We staan met zijn allen (op veilige afstand) om kwetsbare ouderen heen, die we tegen het virus moeten beschermen, terwijl juist zij tot voor kort de economie moesten stutten door op hun kleinkinderen te passen.

Het was nuttig, het was een eye-opener en een les in nederigheid, maar hoor eens je moet zo’n grap niet te lang volhouden hoor!
Back to normal!!!
1 april 2020, vandaag misschien nog een Corona-staartje waar we dan later op terug kunnen kijken als een interessante reflectieperiode in ons verder goed geregelde bestaan, maar morgen moet het toch echt gedaan zijn hoor!
Weet u het nog die brief van Mark Rutte van 22 januari 2017:
“Verreweg de meesten van ons zijn van goede wil. De stille meerderheid. We hebben het beste met ons land voor. We werken hard, helpen elkaar en vinden Nederland best een gaaf land. Maar we maken ons wel grote zorgen over hoe we met elkaar omgaan. Soms lijkt het wel alsof niemand meer normaal doet”.
Juist Rutte!!!
Zo gaat dat anno 1 april 2020, het lijkt wel nee, het lijkt niet maar het IS zo: niemand doet meer ‘normaal’.
Wat afwijkend was nl elkaar niet durven aan te raken, je grootouders niet meer bezoeken in het verpleeghuis, je amper op straat durven te vertonen en iedere voorbijganger als een potentiële besmettingshaard te zien, dát is normaal, wat zeg ik: noodzakelijk geworden in deze tijd van Corona-crisis.
“We zullen glashelder moeten blijven maken wat normaal is en wat niet normaal is in dit land. We zullen onze waarden actief moeten verdedigen,” aldus Rutte in 2017.
De Grondwet? Vrijheid van vereniging en vergadering, bewegingsvrijheid, privacy?
Hij vond het ook normaal dat je elkaar de hand schudt in Nederland.
Inmiddels vindt iedereen het normaal dat je elkaar dus NIET de hand schudt! Asociaal als je opeens iemands hand pakt en hem of haar daarmee zou kunnen besmetten.
In Roemenië staat op opzettelijke besmetting van een ander 15 jaar en per ongeluk besmetting of overtreding van regels een maandsalaris.
In dit land gaan we hopelijk niet die kant op, maar het is wel opmerkelijk hoe inschikkelijk we met zijn allen zijn als onze gezondheid op het spel staat.
Dus 1 april, de grap heeft lang genoeg geduurd, back to normal toch?

1 reactie op “1 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *