Sprookjes van deze tijd: het Corona-sprookje

Lezers die mijn blogs vaker lezen hebben misschien gezien dat ik in de vakantieperiode 2019 diverse sprookjes van deze tijd als blog heb gepubliceerd.
Vandaag woensdag 22 april, heb ik, geïnspireerd door de persconferentie van gister over de Corona-crisis en maatregelen die zouden moeten worden genomen of gecontinueerd, het volgende sprookje gecomponeerd:

Er was eens een land, dat in de ban was van een virus. Nou moet je weten dat een virus héél klein is. In een druppel zeewater zitten er bv al meer dan 10 miljoen. Het zijn eenvoudige eiwit-pakketjes met daarin genetisch materiaal. Genetisch betekent dat er informatie over het kenmerk van dat eiwit-pakketje in dat materiaal is opgesloten. Ze bewegen niet, eten niet en kunnen geen kindertjes krijgen en daarom zoeken ze een cel van een gastheer of dame uit om zich te kunnen voortplanten. Logisch toch?
Als je het niet zelfstandig kunt zoek je een ander, dat doen wij mensen toch ook?
Nou, kort en goed, het virus waar dat land van in de ban was heette Corona, omdat het een mooi kroontje had, een soort prinsen- of prinsessenvirus dus. Prinsen of prinsessen kunnen als ze te verwend worden ook heel vervelend worden.

Deze Corona kwam uit China en was zo druk met voortplanten dat ze de hele wereld in haar greep kreeg.
Voortplanten op zichzelf is natuurlijk niet erg maar de gastheren of dames kregen er erg veel last van, ze werden benauwd en velen gingen er ook aan dood als ze niet beademd werden. Corona maakte geen onderscheid tussen rijk en arm, tussen machtig of niet, tja en dan wordt het oppassen geblazen.
Mensen werden bang van Corona, ook al was ze dan nog zo klein. En ook geldt dat als mensen bang worden ze soms rare bokkensprongen maken. Nou ja het kwam er op neer dat ze Corona wilden verdelgen, weg ermee!
En dat kon alleen maar door Corona te isoleren zodat ze zich niet voort kon planten.
Dat was nog niet eens makkelijk want die slimme Corona verplaatste zich razendsnel, een hoestbuitje en hup daar zat ze alweer bij de volgende gastheer of dame.

Er was best paniek, vooral omdat de mensen eigenlijk zo weinig wisten van Corona.
Ze noemden haar Covid-19, naar andere virussen die op haar leken maar toch weer anders waren.
Waar ze vandaan kwam was een wilde dierenmarkt in China. Dat zit zo: In China mogen wilde dieren gewoon uit hun omgeving worden gehaald en opgegeten of als dier verhandeld. Daar zitten ze niet zo mee. Als mensen kunnen worden opgesloten en raar behandeld, en dat worden ze in China, kunnen ze dat ook met dieren doen, denken ze daar.
En daar begint het probleem, want als de mens wild niet wild laat zijn, dan wordt de natuur wild en neemt wraak en slaat terug. Onderscheid moet er wezen zegt de natuur: Wild is wild, punt uit! Dus de natuur sloeg terug met Corona en zette zich vast op een gastheer en razendsnel op een volgende en een volgende en zo verder. De hele wereld werd besmet. En dat komt dan weer omdat mensen eigenlijk in wezen wel waren gaan lijken op Corona, want in de laatste 10 jaar waren de mensen zich ook razendsnel gaan verspreiden. Ze kwamen overal, geen plekje op de aarde was meer veilig voor ze en ook zij verwoestten veel. Maar juist omdat de mensen zich zo snel verspreidden ging het virus met ze mee.

Kijk, en om terug te komen op dat land waar we het over hadden, in dat land waren hele knappe mensen, deskundigen noemen ze die en die braken zich dus het hoofd over Corona. Omdat ze zo weinig van haar wisten behalve dat ze sneller, slimmer en kleiner was dan de mens kon bevatten, besloten ze daar in dat land om als ze haar niet te pakken konden krijgen dan de gastheren of dames maar te pakken oftewel iedereen te isoleren, want als je iedereen isoleerde kon het virus niet snel overspringen. Zo dachten ze dan het virus de pas af te snijden.
En vooral oudere mensen, die niet zoveel afweer hadden tegen Corona en ook anderen die een zwakkere gezondheid hadden moesten, vonden ze in dat land, beschermd worden.
Iedereen, zo vonden ze, moest om hen heen gaan staan.

Dan moet je altijd een beetje oppassen bij de mens. Want als ze zeggen dat iedereen om je heen moet gaan staan om je te beschermen kan dat soms verkeerd uitpakken.
Dat kan een kind begrijpen. Als ouders tegen een kind zeggen, je mag geen vriendjes meer zien want je bent nu eenmaal wat kwetsbaar en je wordt gauw ziek en dat is gevaarlijk voor je, dan word je daar heel bedroefd van en eenzaam en dat is natuurlijk niet goed voor je. En dan word je daar weer ziek van.
Zoiets gebeurde met de oude mensen in zogenaamde verpleeghuizen. Die mochten hun kinderen en kleinkinderen niet meer zien want dat was gevaarlijk en daar werden ze zo treurig van dat ze bij bosjes dood gingen. Maar ook bleek later omdat degenen die hen verzorgden vaak zelf waren besmet maar dat nog niet wisten omdat ze niet getest waren en dat dus overdroegen.

En weet je wat nu het gekste was: In dat land werd op een gegeven moment ontdekt dat juist kinderen niet door het virus werden ‘aangedaan’ zo noemden ze dat en ook dat kinderen het virus niet verspreidden maar wel volwassenen. Kinderen waren ontvangers maar geen verspreiders van het virus.
Dat was erg aardig van Corona.
Corona was nl slim en had gemerkt dat kinderen houden van wilde dieren en wild wild laten en ook dat kinderen de aarde niet verwoesten, maar alleen willen spelen.
Corona hield heel erg van spelen, ze speelde met mensen, gewoon om ze te pesten natuurlijk en ook om ze een lesje te leren, maar kinderen pestte ze niet.
En wat nou het gekke was? Opa’s en oma’s die zielsveel hielden van hun kleinkinderen mochten die kinderen niet meer zien omdat ze gevaarlijk konden zijn en hen besmetten, wat dus helemaal niet waar was!!!
Alleen door tussenkomst van volwassenen waren kinderen misschien besmet.

Kijk en dit is natuurlijk een sprookje en in sprookjes komen altijd hele bijzondere gebeurtenissen voor.
Weet je wat er gebeurde?
De koning van dat land, een hele aardige man die heel begaan was met iedereen, kreeg een idee en verbood de deskundigen nog iets te zeggen.
Hij zei: Alle maatregelen tot nu toe zijn ook tegen de grondwet, zoals grenzen sluiten en mensen opsluiten in hun huis, dus ík ga nu eens regeren!!!
En van nu af aan hebben kinderen, die geen Corona hebben of het nauwelijks kunnen krijgen het voor het zeggen!

Kinderen tot 12 jaar gaan ons land regeren! Zij gaan de verpleeghuizen bevolken, gaan de oude mensen daar verzorgen zodat die niet meer ziek worden.
Kinderen gaan een eigen parlement vormen en vertellen hoe we met de aarde om moeten gaan want wij hebben er een zootje van gemaakt!!!
Kinderen mogen zoveel spelen als ze willen want spel daar leren ze van.
Het enige wat kinderen moeten blijven vermijden is volwassenen. Ze mogen alleen contact hebben met kinderen tot 12 jaar en met alle kwetsbare en oudere mensen.
En omdat ze zoveel kunnen doen en leren, hoeven ze niet meer naar school.
Dat zei de koning en weet je wat Corona zei: Ze lachte!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *