Afscheid van Corona? Een ritueel gemist

Toch is het gek, hoor ik mensen in mijn omgeving wel zeggen.
Twee jaar lang overheerst de angst voor Corona in de diverse varianten, is er sprake van demonstraties en verzet van anti-vaxers, die zelfs niet schuwen om met jodensterren op te lopen omdat ze zich gediscrimineerd voelen en van hun vrijheid beroofd en dan zijn nu na de QR-codes zelfs de mondkapjes in het openbaar vervoer afgeschaft!
En dat zonder ritueel.

Ik had toch op zijn minst verwacht dat Rutte nog één keer in zijn torentje zou verschijnen om nu echt gemeend met een brede lach, te verkondigen dat we dit tijdperk weer achter de rug hadden, maar nee, zo gemakkelijk is het nu ook weer niet, mensen!
Van Rutte noch van de minister van Volksgezondheid horen we op dit punt weinig meer, terwijl de laatste toch tot voor zijn benoeming iedere avond wel op een talkshow was te vinden.
Dus zoeken we ons heil op het Corona-dashboard van de overheid.
Terwijl de vaccinatiegraad 86,4 procent is volgens deze informatie is het gemiddelde aantal positief geteste mensen 33.171.
Daar moet bij worden vermeld dat velen zich niet laten testen omdat ze dat zelf thuis doen.

Dat heb ik zelf ook gedaan nadat mijn kleinzoon Covid bleek te hebben en ik op hem had gepast. Pas toen ik het staafje in mijn keel stak (hetgeen een hoestbui opleverde) bleek ik positief. Kortom het aantal ligt beduidend hoger.
Op de site van de stad Amsterdam vindt men het niet meer nodig de besmettingscijfers te publiceren (kijk daarvoor maar naar de site van de GGD) terwijl in week 10 in maart het aantal positief geteste mensen toegenomen was in alle gemeentes in en rond de hoofdstad en alle stadsdelen.
Kijk ik naar mijn eigen omgeving dan heb ik in die twee jaar nog nooit zoveel Corona-gevallen gespot. Mensen die twee jaar lang besmetting konden vermijden moeten er nu allemaal aan geloven ook al zijn de verschijnselen niet veel ernstiger dan een griep (dus toch! Haha zullen Baudet en Engel, die nu vast zit, ongetwijfeld zeggen).

Waarom wordt er nu geen aandacht meer aan Covid besteed?
Er zijn twee redenen: Omikron bezorgt de meeste mensen zoals gezegd geen ernstige verschijnselen meer en dus raken de ziekenhuizen en ic’s niet langer overbezet, ook kennelijk niet door hen die niet gevaccineerd zijn!
En de oorlog in de Oekraïne eist al onze aandacht op.
Als we eerst nog bang waren voor zuurstofgebrek en ademnood, geur en smaakverlies en een overbezetting van bedden, zijn we nu bang voor fall-out na een kernoorlog, als die gestoorde P. maar gefrustreerd genoeg is  en al of niet per ongeluk op een knop drukt.
Tja, het is natuurlijk de vraag wat erger is.
Maar juist daarom had ik toch op zijn minst Mark in het torentje verwacht met een opbeurende speech die ingaat op wat we achter ons hebben maar ook over de situatie nu (zowel over het virus dat nog steeds niet is verdwenen als over de oorlog die nu in de Oekraïne woedt), in plaats dat hij met zijn brede glimlach Erdogan de hand drukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *