Nieuwe elite

De behoefte die er bij veel groepen en nieuwsmedia bestaat zich voor het oplossen van al onze problemen te richten op de gestreste en oververmoeide elite van politici en bestuurders uit Den Haag, die steeds vaker overspannen raken en/of de pijp aan Maarten geven, is in zekere zin achterhaald.
Den Haag blijkt vooral onmachtig als het gaat om het oplossen van de bekende crises en verwijst naar Europa (als ze de confrontatie met hun eigen achterban niet aan durven), de provincie of de gemeenten, of  er worden wat algemeenheden gespuid.
Uitvoeringsorganisaties zijn tot op het bot uitgekleed of gehusseld, functioneren met de tegenwind van de waan van de dag en klagen middels hun werknemers  anoniem in kranten of op tv.

Inmiddels hebben we een nieuwe elite van Nitwits zoals Sarah Sluimer in NRC van afgelopen weekend stelt.
Een elite die de bovengenoemde crises net zo min kan oplossen maar ons wel vertelt wat we moeten dragen, eten en ook wat onze gedachten moeten zijn.
Roxane van Iperen had het al in haar boek: Eigen welzijn eerst, opgemerkt: “Met het omarmen van Welness- rechts van (elementen) van QAnon-gedachtegoed verspreidden antidemocratische en gevaarlijke ideeën zich online onder diverse gemeenschappen”.(pg 125)

Het wordt tijd dat we de A10 gaan bezetten om ons tegen die vervuiling van de menselijke geest te keren. Tegen de goeroes van de sociale media die een klimaat creëren zoals van Iperen dit beschreven heeft een klimaat van antidemocratische gevoelens, antisemitische complottheorieën, medische desinformatie en een agressief mensbeeld waarin het wij-zij denken de boventoon voert.

Ik ben er daarnaast ook voor om een dag van de democratie uit te roepen en daar een vrije dag van te maken!
Een dag ook waarop gefeest wordt en prijzen uitgereikt aan groepen en mensen die zich verdienstelijk maken voor ONZE democratie zonder enig eigen belang!
Die creatieve oplossingen aandragen voor veel problemen waar we mee kampen en bereid zijn de handen aan de ploeg te slaan*.
5 mei, daar lijkt die dag op maar het gaat niet om bevrijding toen maar om de democratie nu!!
Laten we die democratie, hoe gebrekkig soms ook, vieren liefst morgen, want dat een democratische samenleving geen vanzelfsprekendheid is en dat we daar dankbaar voor mogen zijn dat mag in een tijd van een Oekraïne oorlog en wereldwijd 100 miljoen vluchtelingen duidelijk zijn.

  • Waarom maken we bv niet meer gebruik van goed opgeleide en ervaren pensionado’s die graag willen helpen bij het wegwerken van dossiers (Toeslagenaffaire, IND) of het noodzakelijke toezichthoudersgat na alle bezuinigingen zouden kunnen opvullen bij diverse Inspecties.
    Ik zou me direct aanmelden!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *