In de ban van

In de ban van een virus is weer iets heel anders dan in de ban van Thierry Baudet, het oprukkende salafisme, obesitas, de zelfgekozen dood of de vluchtelingenproblematiek.
Hoewel dat laatste niet echt overdreven zou zijn nu Erdogan mensen met opzet dood laat lopen op de Griekse grens.
Het Corona-virus, dat ook halsstarrig Corona-virus blijft heten ondanks pogingen van de World Health Organization om het Covid-19 te noemen, heeft voor mij inmiddels de gedaante gekregen van een wezen met een wil. Vroeger zouden we het wezen misschien God noemen en dan was het virus een Oudtestamentische God die strafte omdat we Hem niet genoeg vreesden.
Maar nu noem ik Hem of misschien moet ik Haar zeggen CV.
CV heeft gezien waar we hier op aarde mee bezig zijn en grijpt in.
Zo dacht CV: “Dat China en vooral de leiding daar, krijgt zoveel macht, is bezig de hele wereld te veroveren, ik ga de boel eens even opschudden. Weten ze daar ook eens dat het regime niet alles in zijn macht heeft. En ach, de handel in al die goedkope prullaria die helemaal niet nodig is en alleen vervuilt, mag ook best eens een tijdje stil liggen”.
Geschrokken, want ja een virus kan ook schrikken! door de impact van het wereldwijde fenomeen van seksueel geweld, intimidatie en gender-ongelijkheid bedacht CV dat mannen en dan vooral middelbare mannen ook eens moesten worden teruggepakt ipv vrouwen en kinderen die altijd slachtoffers zijn.
Daarom denk ik persoonlijk ook dat CV vrouwelijk is.
Helaas zijn er nu in Nederland twee jonge vrouwen besmet (inmiddels alweer 3) en ook kinderen maar ook bij CV kan er een foutje sluipen in de organisatie.
Wat ook zo bijzonder is aan CV: in principe zijn voor CV alle mensen gelijk.
Het virus maakt geen uitzondering voor autochtonen of allochtonen, voor welke kleur of afkomst of seksuele voorkeur ook. Alleen de plaats waar je geweest bent telt en degenen met wie je daar contact hebt gehad.
CV kan iedereen treffen met inderdaad een zekere voorkeur voor het mannelijk geslacht met een ongezonde leefwijze. Eigen schuld dikke bult!
Daar kan art 1 Grondwet dus nog een puntje aan zuigen.
Al of niet gedocumenteerd of met een crimineel verleden, een keurige Amsterdamse die werkt op een ziekenhuis en ook nog luizenmoeder is, kan het treffen.
Een foutje zoals hierboven al gezegd maar het geeft wel aan dat leefwijze en ingeburgerd zijn er niet toe doen bij CV.
En wat dachten we van het idee van het modernisme om alles onder controle te hebben?
Of van de medische wetenschap die ons steeds doet geloven dat we allemaal in principe honderd kunnen worden?
“Haha,” denkt CV, “dat hadden jullie gedacht! Daar zet ik even een streep door. Een beetje paniek kan geen kwaad bij die hubris van de moderne mens. Op mij heb je weinig vat hoor. Handen wassen oké, maar verder? Ik verschijn waar ik verschijn, die zit!”
En dan: al die conferenties over het klimaat en CO2 vermindering leiden vooralsnog niet tot grote resultaten. Nee zal CV gedacht hebben: daar moeten andere radicalere maatregelen worden toegepast.
Eén virus dat zich snel verspreid, waar mensen echt bang voor zijn zal ervoor zorgen dat er een stuk minder mobiliteit is, een stuk minder vliegverkeer en veel meer zelfinkeer.
Gedwongen thuiszitten met een kop verantwoorde thee en je leven overdenken of gewoon mediteren, dat is wat erop zit als zich zo’n virus snel verspreidt.
Quarantaine op grote schaal zou met zich mee brengen dat we eindelijk allemaal eens stil staan in plaats van doorhollen.
Het overdreven consumentisme?
Alleen mondkapjes en desinfecterende middelen daar is een run op en men gaat aan het hamsteren maar op den duur wordt een bezoekje aan de supermarkt al riskant laat staan terrasjes doen of altijd buiten de deur eten.
Wees tevreden met wat je hebt zoals een goed gezondheid, moet CV gedacht hebben en probeer gewoon eens wat meer innerlijke rust te vinden.
Veel beter voor moeder aarde!!!
Fietsen of wandelen, liefst alleen of met een beperkt gezelschap, het ligt weer veel meer voor de hand dan al dat massale vervoer per metro of trein.
Voetbalwedstrijden en evenementen waar zo gemakkelijk sprake is van een opgejutte massa met racistische kreten, weg ermee volgens CV.
Carnaval met al die zogenaamde humorrrr, praalwagens met gaskamers of joden als ongedierte… gaan we niet meer doen.

Onverstandig wordt daarbij gezegd, niet omdat je een bevolkingsgroep beledigt maar omdat er een virus kan worden overgedragen.
Stel dat CV in de tijd van Hitler actief was geweest, nou dan had Zij een Holocaust kunnen voorkomen!!! Al die bruinhemden gedwongen thuis zitten, dat was nog eens een oplossing geweest.
En wat te zeggen van onze overheid.
Onze overheid vertrouwde ons burgers allang niet meer, iedereen kan immers een fraudeur zijn liet de toeslagen-kwestie zien.
Maar nu met CV worden alle ingezetenen van dit land opeens verondersteld heel verantwoord 0800-1351 te bellen als ze koortsig worden, hoesten en in de buurt van Italië, Tilburg, Diemen, IJburg of Delft en inmiddels ook Coevorden en Rotterdam zijn geweest.
Kortom wat hebben we toch veel te winnen met CV. We mogen Haar wel dankbaar zijn!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *